Elk bedrijf binnen de foodsector werkt vanzelfsprekend met eten of drinken. Of dit nu gaat om het verwerken, vervoeren of verkopen van producten, al deze bedrijven moeten een op hun sector of bedrijf aangepaste HACCP systeem of hygiënecode aanwezig hebben waarmee gewerkt wordt.
De hygiënecode is een versimpelde versie van de HACCP-richtlijnen waarbij de belangrijkste en minimale vereisten voor voedselveiligheid zijn benoemd. Vrijwel iedere brancheorganisatie binnen de foodsector heeft zijn eigen versie van een hygiënecode met daarin de specifieke vereisten die van toepassing zijn op de branche.
Voor het behalen van het HACCP-certificaat zijn de eisen waaraan voldaan moet worden strenger. Het certificeren moet hierbij gedaan worden door een instelling die hiervoor bevoegd is. Voesten Food Advice kan u helpen om alles voor uw bedrijf uit te zoeken, u helpen het HACCP-systeem op te zetten en u door het certificeringsproces te begeleiden.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Ik kom graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek waarin we uw wensen bespreken.