Of u nu een bakker, slager of horecabedrijf bent. Iedereen moet aan de nieuwe Europese allergenenwetgeving, ook bekend als de etiketteringswet, voldoen die op 13 december 2014 is ingegaan. Behalve dat dit wettelijk verplicht is, wordt ook door de consument hier steeds meer aandacht aan besteed.
Deze Europese wet genaamd VERORDENING (EU) Nr. 1169/2011 is in het leven geroepen om de gezondheid van de consument of gast te beschermen en ervoor te zorgen dat deze goede keuzes kunnen maken op basis van de verstrekte informatie. Voor voorverpakte producten betekend dit, dat deze moeten worden voorzien van onder andere een volledige ingrediëntendeclaratie inclusief allergenen en een voedingswaardevermelding. Voor onverpakte producten geldt dat hier alleen allergeneninformatie, mondeling of schriftelijk, van aanwezig hoeft te zijn.
Voesten Food Advice kan u helpen met het opzetten en bijhouden van uw etikettering en allergeneninformatie. Ik heb ervaring met verschillende softwarepakketten van onder andere Marti-Orbak Software, Bon Vivant In-site en de AllergenenTool van Bureau de Wit. Maar ook voor wie geen gebruik maakt van een softwarepakket, is het mogelijk om de etiketten of allergeneninformatie handmatig op te stellen.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Ik kom graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek waarin we uw wensen bespreken.